למה ללמוד בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון

הפקולטה להנדסה ביוטכנולוגיה ומזון מציעה תכנית לימודים ייחודית, המקנה ללומד תואר BSc משולב: מהנדס ביוטכנולוגיה ומהנדס מזון.
תעשיית הביוטכנולוגיה הינה תעשייה עתירת ידע, מאופיינת בחדשנות, תחכום וחיפוש מתמיד אחר אתגרים חדשים והיא כיום בין המובילות ברמתה ובקצב התפתחותה. בתחום זה נעשה שימוש טכנולוגי במערכות ביולוגיות לטובת האדם בתחומי מזון, רפואה, חקלאות ואנרגיה. בין אבני הדרך בביוטכנולוגיה המודרנית ניתן למצוא את הייצור התעשייתי של הפניצילין, פיצוח מבנה ה-DNA, פענוח הקוד הגנטי, השיבוט הראשון של יונק (הכבשה דולי) ולאחרונה- ייצור החיידק הסינתטי הראשון.
תעשיית המזון מתפתחת לכיוון תעשיית הביו-טק ונמצאת בתנופת התפתחות מואצת בשל מעורבותן ההולכת וגוברת של חברות ענק בינלאומיות בתעשייה המקומית. תעשיית המזון משלבת מנגנונים ביוטכנולוגים וביוכימיים עם טכנולוגיה מתקדמת בכל שלביה, מחומר הגלם ועד התוצר הסופי על המדף: פיתוח מזון מיוחד לתינוקות ולחולי צליאק, מזון שמכיל תוספי בריאות שגם מאריכים את חיי המדף, אריזות המדווחות באמצעות ביו חיישנים על איכות המזון ועוד.

הפקולטה מכשירה את בוגריה לתעשיית הביוטכנולוגיה עתירת הידע, הנמצאת בגידול מתמיד בארץ ובעולם ולתעשיית המזון, ההופכת לביוטקית ונמצאת בתנופת התפתחות עקב מעורבות הולכת וגוברת מצד חברות ענק בינלאומיות בתעשייה המקומית.
הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון – הדרך שלך להשפיע על המחר.
בוא/י להכיר אותנו, לשמוע על תכניות הלימודים הייחודיות שלנו, ללמוד ולהתנסות במחקר מתקדם.

דברים נוספים שכדאי לדעת על הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון
הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון

למה ללמוד ביוטכנולוגיה ומזון?

הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון הינה הפקולטה היחידה בארץ ובין הבודדות בעולם המשלבת את תחומי הביוטכנולוגיה והמזון תחת קורת גג אוניברסיטאית אחת ומעניקה תואר משולב עם התמחות באחד מן האפיקים. התואר המשולב מבטיח לבוגרי הפקולטה מגוון מקורות תעסוקה. את בוגרי הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון ניתן למצוא בתפקידים הבכירים ביותר בתעשיית המזון, הביוטכנולוגיה והפארמה. בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון לומדים כיום כ- 500 סטודנטים בלימודי הסמכה לתואר ראשון, לימודי מוסמכים לתואר שני (מגיסטר) ולתואר שלישי (דוקטור) ובמסלול המיוחד לתואר שני (מגיסטר) ללא תזה. סגל הפקולטה כולל 14 חברי סגל אקדמי בכיר, וכן מרצים נספחים מומחים מהתעשייה. כמו כן כולל סגל הפקולטה מדענים חוקרים וסגל זוטר המורכב ממשתלמים לתארים גבוהים.

איך מתקבלים?

בכדי להירשם ללימודים בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון יש להתחיל להתכונן עוד בתיכון.
ההכנה הטובה ביותר לקראת הלימודים היא ע"י לימוד המקצועות מתמטיקה, פיסיקה, כימיה וביולוגיה, וכן ע"י פיתוח הרגלי לימוד עצמי. שימת דגש על נקודות אלה תקל על הקבלה למסלול להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון ועל מהלך הלימודים בטכניון.

תחומי מחקר בפקולטה

הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון הינה מהמובילות בארץ בתחומה. תחומי המחקר בהם עוסקים החוקרים בפקולטה הינם מגוונים, רב תחומיים ובחזית המדע העולמית, ביניהם:

מערכת שחרור מבוקר כנגד סרטן ותרפיה תאית
ביולוגיה מולקולארית של פתוגנים
מיקרוביולוגיה מולקולארית והנדסת חלבונים
ביוטכנולוגיה של תאים אנימליים
גנומיקה יישומית
ביולוגיה סינתטית ופענוח צפנים גנומיים
ביופולימרים וננו-ביוטכנולוגיה
חקר ננו-מבנה והתארגנות עצמית של חומרים רכים
ננו חומרים פונקציונליים וחיישנים ביולוגים
ביוקטליזה שימושית
חקר פפטידים אנטי מיקרוביאלים
מזון פונקציונאלי, נוטרסאוטיקלים וננו מדעים במזון
תזונה מולקולארית

חלק נכבד מהטכנולוגיות שפותחו במסגרת המחקרים המתקיימים בפקולטה, משולבים כיום בתעשייה הישראלית והעולמית.

פרויקט iGEM

פרויקט ה- iGEM הינו פרויקט ייחודי המקנה לסטודנטים בתואר ראשון את ההזדמנות ללמוד ולהתנסות בכל האספקטים של מחקר מדעי ויישומי. בממסגרת הפרויקט, הסטודנטים מתבקשים ליזום פרויקט מחקר, לתכנן את הניסויים, לבצע אותם במעבדה ולבסוף להציג את תוצאותיהם בתחרות בינלאומית בין אוניברסיטאות המתקיימת מדי שנה באירופה ובארה”ב.